Salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden? Het bijhouden van de salarisadministratie is voor ieder bedrijf verplicht. Misschien kost uw salarisadministratie u op dit moment erg veel tijd, of is uw systeem dusdanig verouderd dat het niet meer bruikbaar is. Of mankeert het aan kennis over de actuele wet- en regelgeving omtrent salarisadministratie? In dat geval kan het verstandig zijn om de salarisadministratie uit te besteden aan een ervaren partij.

Door het uitbesteden van dergelijke administratieve werkzaamheden bespaart u kostbare tijd, tijd die u beter kunt besteden aan uw bedrijfsvoering. Toch loont het in sommige situaties meer om de salarisadministratie zelf te doen. We vertellen meer over het (laten) uitvoeren van de salarisadministratie.

Wat is salarisadministratie?

Onder salarisadministratie verstaat men het proces van het tijdig betalen van de lonen van je medewerkers. Dit doe je door het brutoloon en het nettoloon van je medewerkers vast te stellen. Hierbij houd je rekening met andere zaken, zoals loonheffingen en overige vergoedingen en aftrekposten. Kortweg omvat de loonadministratie niet alleen het betalen van het salaris van uw medewerkers, maar ook het inhouden van loonheffingen.

Het is van belang om gedurende dit proces rekening te houden met allerlei regels, zoals de regels die volgens het CAO gelden. Het uitbetalen van het salaris is voor de meeste bedrijven de grootste maandelijkse uitgave. Des te belangrijker dus, dat het uitbetalen van het salaris van uw medewerkers goed verloopt.

De basisprincipes van de salarisadministratie op een rij:

 • Bepalen van het netto loon
 • Bepalen hoeveel loonheffingen men aan de Belastingdienst moet betalen
 • Zorg dragen voor het loonstrookje
 • Loonaangifte doen en uitbetalen van de lonen

Waarom salarisadministratie uitbesteden aan administratiekantoor?

U kunt ervoor kiezen om de salarisadministratie zelf te doen, of om deze uit te besteden aan een administratiekantoor. Vandaag de dag besteden veel bedrijven de gehele salarisadministratie uit. Waarom zou u de salarisadministratie uitbesteden? Bijvoorbeeld omdat er weinig kennis in huis is, of door gebrek aan tijd of een goed werkend systeem. Het uitbesteden van de salarisadministratie brengt enerzijds brengt vele voordelen met zich mee. Zo bespaart u veel tijd en hoeft u zich niet te verdiepen in de geldende regels.

Bovendien wordt de kans op fouten kleiner, en kunnen uw medewerkers bij een specialist terecht in het geval van administratieve vragen. Anderzijds kent het uitbesteden van de salarisadministratie ook een aantal nadelen, waaronder het kostenplaatje. Tijd kost immers geld. Bovendien moet u een deel van de controle uit handen geven.

De mogelijkheden

 • Opmaak salarisstroken en jaaropgaven.
 • Aanmaken betaallijst personeel.
 • Vervaardigen van journaalposten voor de financiële administratie, op papier of digitaal.
 • Bijhouden van de wettelijk verplichte “Loonstaat per medewerker”.
 • Vervaardigen van de aangiftes Loonbelasting en premie.
 • Aanleveren van periodiek en jaarwerk voor uw medewerkers, de Belastingdienst en het pensioenfonds.
 • Het verzorgen van journaalposten waarmee u de aansluiting kunt maken tussen de salaris- en uw financiële administratie (in het geval u enkel de salarisadministratie aan ons uitbesteedt).

Optioneel

 • Bijhouden van de ziekteregistratie van werknemers.
 • Bijhouden van de verlofregistratie.
 • Bijhouden van een personeelsinformatiesysteem.
 • Vervaardigen van de CBS enquête W & L.

Waarom salarisadministratie zelf doen

U kunt er ook voor kiezen om de salarisadministratie zelf te doen, bijvoorbeeld omdat u de kosten niet kunt dragen. Door de software ontwikkelingen van vandaag de dag kunnen steeds meer bedrijven de salarisadministratie zelf doen. In dat geval is het efficiënter, financieel voordeliger en sneller om de loonadministratie zelf te doen met gebruik van de software. U heeft meer overzicht en blijft als bedrijf meer betrokken bij en is er meer overzicht.

Uiteraard brengt het zelf doen van deze administratie ook nadelen met zich mee. Het bijhouden van de administratie kost veel tijd. Denk hierbij aan het verwerken van gegevens en het up to-date blijven omtrent de huidige regelgeving. Bovendien kost het kiezen en implementeren van de juiste software ook veel kostbare tijd.

Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?

Of u nu besluit om de salarisadministratie zelf te doen of uit te besteden: een lagere administratieve werkdruk is in beide gevallen het doel. Als u wilt focussen op digitalisering van de werkprocessen, past het uitbesteden van de salarisadministratie misschien het best bij uw bedrijf. Wanneer u digitalisering en automatisering niet ziet zitten, kan de loonadministratie uitbesteden raadzaam zijn. In dat geval nemen we de loonadministratie graag uit handen. Ook een mix van uitbesteden en een deel zelf doen, is mogelijk. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Tarieven

Wat kost salarisadministratie uitbesteden? De tarieven voor salarisadministratie uitbesteden zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan de omvang van de organisatie, maar ook aan de CAO en het pensioenfonds. Maar ook de mate van automatisering is van belang voor de uiteindelijke tarieven. Wanneer de administratie goed en compleet digitaal aangeleverd wordt, zijn onze medewerkers minder lang bezig met de verwerking ervan.

Administratie van der Bruggen

Het Administratiekantoor Van der Bruggen in Utrecht is een bedrijf dat in 1981 werd opgericht door Jan van der Bruggen. Al sinds 1995 zijn wij gevestigd aan de Swammerdamstraat 78 in Utrecht. In 2000 kwam Ron van der Bruggen bij ons familiebedrijf werken, na eerder actief te zijn geweest bij onder meer Kooij & Partners BV. Sinds 2001 stuurt hij met zijn vader het administratiekantoor aan. Samen zorgen zij ervoor dat Administratiekantoor Van der Bruggen tot een succesvol bedrijf uit is gegroeid. Naast voor de salarisadministratie, kunt u bij ons administratiekantoor ook terecht voor:

Betrokkenheid en continuïteit

Met ons administratiekantoor als uw partner op het gebied van salarisadministratie geniet u van maximale betrokkenheid en continuïteit. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van financiële administratie en volgen voortdurend extra bijscholing om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

Vaste contactpersoon

Wat veel van onze klanten prettig vinden, is dat u als contactpersoon een van onze ervaren boekhouders toegewezen krijgt. Op deze manier blijven de lijnen kort en blijft de samenwerking puur persoonlijk en is het niet nodig om zaken voortdurend opnieuw uit te leggen. U heeft direct toegang tot advies, waardoor u ten alle tijde exact weet waar u aan toe bent.

Vraag naar de mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden voor uw bedrijf, of naar de kosten? Nieuwsgierig naar de kosten voor uw organisatie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of vraag hieronder een gratis offerte aan. Zo kunnen we kijken wat we voor uw organisatie kunnen doen op het gebied van salarisadministratie. Contact opnemen kan telefonisch via 030 242 05 00 en is geheel vrijblijvend. Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening. Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen. U ontvangt zo spoedig als mogelijk een reactie op uw bericht. Ook actief in de regio’s Amersfoort, Gouda, Nieuwegein en Zeist.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Wat de kosten zijn van het uitbesteden van salarisadministratie, is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Daarom is het lastig om een antwoord te geven op bovenstaande vraag. We raden voor meer informatie over de kosten dan ook aan om contact met ons op te nemen of geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Wat is het verschil tussen payroll en salarisadministratie?

Er is een verschil tussen payroll en salarisadministratie. Wanneer er sprake is van payroll, besteedt de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap over. Besteedt u allene de salarisadministratie uit? In dat geval dragen wij er zorg voor dat alleen de salarisadministratie correct verloopt en de lonen tijdig betaald worden.

Wat kost salarisadministratie uitbesteden?

Wat de kosten zijn van het uitbesteden van salarisadministratie, is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Daarom is het lastig om een antwoord te geven op bovenstaande vraag. We raden voor meer informatie over de kosten dan ook aan om contact met ons op te nemen of geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Stel hier uw vraag Vraag een offerte aan